Natural Diet Coaching – Deskundige in darmgezondheid – GAPS Therapie

ik diet

Mijn ontdekkingstocht naar een betere kwaliteit van leven…

Als kind had ik vaak last van buikpijn, eczeem, hoofdpijn en loopneuzen. In mijn pubertijd kwamen daar menstruatieproblemen, stemmingswisselingen en vermoeidheid bij. Ik was een slechte eter. Tijdens de vele bezoeken aan huisarts, dermatoloog en andere artsen werd er echter nooit een vraag gesteld over mijn eetgewoonten.

Mijn leven veranderde toen ik in 2001 naar Bangkok verhuisde. Daar kwam ik voor het eerst in aanraking met het concept detoxen (ontgiften en/of vasten) en darmspoelingen. Na een zevendaagse ontgiftingskuur en drie darmspoelingen verbeterde mijn klachten aanzienlijk. Dit was de start van een ontdekkingstocht naar een betere kwaliteit van leven – iets wat ik tot op de dag van vandaag nog steeds nastreef.

Ik ben opgeleid en gediplomeerd in colonhydrotherapie, orthomoleculaire voeding & suppletie, medische basis kennis, GAPS (Gut and Psychology Syndrome) voedingstherapeut, detox coach, clinical nutrition. Daarnaast heb ik vele cursussen gevolgd bij o.a the Institute of Functional Medicine, Viva Mayr academy Austria en de Universal Tao Centre in Thailand (Chi Nei Tsang massage)

Ik heb vele jaren gewerkt als voedingsconsulent en therapeut in colonhydrotherapie bij het Dubai Herbal & Treatment Centre in de Verenigde Arabische Emiraten. Daarvoor in Thailand bij Rasayana Retreat en in Goa (India) bij Healthy Healing.

Na 30 jaar in het buitenland gewoond en gewerkt te hebben ben ik sinds juni 2017 weer in Nederland werkzaam en geef ik voedingsconsulten in Den Bosch en darmspoelingen in Berkel Enschot bij de praktijk Colon in Balance. (www.coloninbalance.com)

Mijn aanpak…

Ik zet jouw gezondheid op de eerste plaats. Tijdens mijn consulten en behandelingen combineer ik mijn kennis over voeding & suppletie, darmgezondheid en lichaamswerk. Wat voor de één werkt, hoeft voor de ander niet te werken. Voor elke cliënt hanteer ik dan ook een aanpak op maat, afgestemd op de individuele behoeften en klachten. We onderzoeken de kern van je klachten en symptomen en werken aan een duurzaam herstel van de balans in je lichaam. Dit proces vraagt tijd en geduld.

Mijn streven is mijn cliënten te inspireren met een levenslang enthousiasme en een goede motivatie voor gezonde voeding, darmgezondheid en vitaliteit.

Consulten & Behandelingen

Tijdens de consulten en behandelingen pakken we in diverse fasen jouw klachten aan. In overleg beslissen we hoeveel sessies jij nodig zult hebben.

  • We starten met een uitgebreid onderzoek naar je medische geschiedenis, eetgewoonten en leefstijl. We brengen jouw klachten en de herkomst ervan in kaart.
  • Indien nodig en gewenst gaan we in één van de volgende sessies aan de slag in de keuken. De focus tijdens deze praktijk gerichte sessie ligt op het realiseren van een optimale vertering door gezonde voeding en niet op bijvoorbeeld het tellen van calorieën.
  • In overleg gaan we ook kijken of darmspoelingen en/of een detox kuur verlichting kunnen brengen voor jouw conditie.

Voedingsworkshops

Praktijkgerichte Workshop

Tijdens een praktijkgerichte workshop van een dagdeel gaan we aan de slag met het (voor)bereiden van gezonde voeding. De workshops zijn geschikt voor (kleine) groepen. Specifieke wensen zijn bespreekbaar. Ook 1-op-1-sessies zijn mogelijk. Neem voor meer informatie contact met me op.

Ik organiseer ook voedingsworkshops voor mensen die begeleiding nodig hebben met het Gut & Psychology syndroom (GAPS) dieet protocol.

GAPS Therapie

Gut and Psychology Syndrome (GAPS of GAP Syndroom) staat voor de relatie tussen (de verstoorde werking van) het spijsverteringssysteem en diverse lichamelijke en mentale klachten. Het GAPS voedingsprotocol is ontwikkeld om bijvoorbeeld kinderen te ondersteunen in de aanpak van leerproblemen zoals autisme en ADHD en om volwassenen te ondersteunen bij hun behandeling van bijvoorbeeld depressie, bipolaire stoornissen en auto-immuunziekten. Het protocol richt zich op drie factoren die vaak verantwoordelijk zijn voor ziekten: de lekkende darm, disbalans in de darmflora en tekorten aan bepaalde voedingsstoffen. Het GAPS programma bestaat uit drie elementen; het GAPS dieet, ondersteunende voedingssupplementen en ontgifting. Het is zo ontworpen dat het de darmwerking herstelt, het immuunsysteem opnieuw in balans brengt en zorgt voor een optimaal bacterieel ecosysteem in het spijsverteringskanaal.

Ik geef ook workshops over GAPS voeding. Tijdens de workshops gaan we in op welke GAPS voedingsmiddelen er beschikbaar zijn en hoe deze te bereiden. Bijvoorbeeld het aanleggen van voorraden, het maken van kefir, gefermenteerde voeding, brood, etcetera. Meer informatie over het GAPS dieet vind je hier

COLONHYDROTHERAPIE

Colonhydrotherapie …

Een schone gezonde darm zorgt ervoor dat al het lichaamsweefsel beter functioneert.

Heb je last van chronische vermoeidheid, een opgeblazen gevoel, lusteloosheid, depressie, migraine of spanningshoofdpijn, menstruatie of overgangsklachten, obstipatie of diarree, eczeem, psoriasis of andere huidklachten, overklaarbare pijnen in je lichaam? Dit kan het gevolg zijn van opgebouwde giftstoffen.

Hoe werkt een darmspoeling (colonhydrotherapie)

Warm gefilterd water stroomt zeer langzaam via een gesloten systeem de dikke darm in. Dit geeft een tegendruk aan de darmen, waardoor de natuurlijke peristaltische darm beweging weer op gang komt. Door het weken van het warme water en mede het masseren van de abdomen laat het aangekoekte materiaal wat aan de darmwand zit, los, om samen met het water de dikke darm te verlaten.

Voor meer gedetailleerde informatie ga naar www.coloninbalance.com

Mogelijke positieven effecten van een darmspoeling:

 • Verbeterde stoelgang
 • Minder opgeblazen buik
 • Meer energie
 • Gezondere huid
 • Vermindering van pijnen in lichaam
 • Minder winderigheid
 • Verbeterde nachtrust
 • Duidelijker van geest
 • Begin van betere eetgewoonten en levensstijl
 • Algemene betere gezondheid en vitaliteit

Detox kuren

Detox is een afkorting van detoxificatie, ook wel ontgifting of ontslakking genoemd. Tijdens een detox reinig je de organen in je lichaam van gifstoffen door middel van een dieet, massage, supplementen en darmspoelingen (colon hydrotherapie). Je voelt je weer fit, krijgt meer energie en vele van de voorgenoemde gezondheidsproblemen verminderen of kunnen zelfs verdwijnen.

Ik werk graag met de Innerwave detox kuur. Deze kuur heeft meerdere opties van mild detoxen tot sapvasten. In combinatie met 3 darmspoelingen bereik je geweldige resultaten.

Het is aan te raden om 1 tot 2 maal per kaar een detox programma te volgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *